Със своя заповед служебният спортен министър Весела Лечева освободи от длъжност

...
Със своя заповед служебният спортен министър Весела Лечева освободи от длъжност
Коментари Харесай

Весела Лечева смени ръководството на държавното тото

Със своя заповед служебният състезателен министър Весела Лечева освободи от служба изпълнителния шеф Александър Тодоров и членовете на Управителния съвет на Българския състезателен тотализатор и назначи ново управление. Решението за измененията е подадено в Агенцията по вписвания. За изпълнителен шеф е назначен Ангел Иванов. Той е приключил УНСС, компетентност „ Финансов надзор “. Иванов е началник в областта на корпоративните финанси, бизнес администрацията и интернационалното банкиране. Разполага с опит във финансовия разбор, създаване на ефикасни управнически структури, надзор на разноските и ръководство на риска.

За членове на управителния съвет на държавното тото са назначени Таня Андреева, Галина Чернева, Гея Колекчова и Радослав Щербаков.

Таня Андреева има 20-годишен юридически стаж. Работила е като правист в държавния бранш, частния бранш и в адвокатски сдружения. Била е и отпред на правната дирекция в интернационална компания. Има над 10 години управнически опит, в това число и като главен секретар на Министерството на младежта и спорта.  

Галина Чернева е правист, лекар по право, преподавател в СУ „ Климент Охридски “. Специализира в дисциплините „ Административно право “ и „ Административен развой “. През годините заема управителни длъжности като основен секретар, шеф на дирекция в централни и териториални органи на изпълнителната власт. В интервала 2005-2009 е член на управителния съвет на тотализатора.

Гея Колекчова е магистър по счетоводство и контрол от УНСС и магистър по мениджмънт от Cotrugli Business School, Хърватия. Сертифициран член на Институт по планов мениджмънт, Съединени американски щати. Има 15-годишен опит в ръководство и оценка на капиталови планове, финансирани от европейските структурни и капиталови фондове.

Радослав Щербаков е финансист с богат опит, като от 1994 година до момента работи по съставянето на бюджети. Бил е основен счетоводител в Националния застрахователен институт и Министерството на опазването на здравето. Участва в стратегии и планове с интернационално европейско и национално финансиране.

От спортното министерство акцентират в претекстовете за промяната, че Българският състезателен тотализатор е главен дирек на финансирането на спорта. Той би трябвало да се управлява професионално, а в изискванията на монополна среда, която законодателят е основал, се чака сензитивно нарастване на приходите, както и усъвършенстване, целенасоченост и цялостна бистрота при разноските. " В ръководството, както и в спорта, аз имам високи упования и считам, че приходите за федерации и клубове би трябвало да бъдат доста по-големи от досегашните. Новите членове имат богат административен и професионален опит и са хора, на които вярвам, тъй като концепциите ни за ролята и развиването на БСТ съвпадат. Вярвам, че с резултатите си те ще го оправдаят ", съобщи министър Лечева.

С друга нейна заповед се сменя управлението на Националната спортна база и се назначава ново. За изпълнителен шеф е определен Светослав Русинов, правист и икономист. Има 11 години стаж в структурите на сдружението като юрист и старши юрист. От 2017 година е юрист на „ Сердика спортни парцели “. През септември 2020 година е назначен за основен юрист в „ Академика 2011 “.

За членове на съвета на шефовете на НСБ са назначени Данаил Димов, Виктор Попов, Йордан Йовчев.

Данаил Димов е правист и икономист с 30-годишен опит. Бил е изпълнителен шеф на НСБ в продължение на 5 година от 2005-а година. Управлявал е значими стопански планове в частния и държавния бранш.

Виктор Попов е магистър по стопанска система. Той има богат опит в развиването на стопански тактики в държавния и частния бранш, измежду които „ Национална компания индустриални зони “. Бил е основен специалист в Национален център „ Европейски юношески стратегии и начинания “ в спортното министерство.

Йордан Йовчев е един от най-големите български спортисти – участник в шест Олимпийски игри, спечелил четири олимпийски медала, притежател на четири златни медала от международни шампионати и още десетки други оценки в спортната гимнастика.

Мястото си в управлението резервира Мартин Арсов. Той е юрист и магистър по здравен мениджмънт, досегашен член на Съвета на шефовете. Притежава над 10-годишен професионален опит в държавния и частния бранш.  

Смяната на управлението на Националната спортна база се основава на желанието за успокоение и предвидимост при потребление на спортната база на сдружението от спортните организации. Необходими са хора с визия за идните комплицирани времена, свързани с цената на енергоизточниците и инфлацията. С някои дейности от подписване на противоречиви контракти, незадоволително обосновани дейности, както и продължаващо безучастие при други, управлението на НСБ изчерпа първичния ми заем на доверие, уточни служебният състезателен министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР